aFax

Vse več faksiranja preko e-pošte

Pri aFaxu, vodilni storitvi faksiranja preko e-pošte, so v letu 2015 zabeležili največje število sklenjenih naročniških razmerij v desetletnem obdobju. Kako to, da je e-faksiranje še vedno v vzponu?

Faksiranje preko e-pošte je v svetu še vedno vse bolj popularno. Študija Fax Service Markets, 2013-2018 je razkrila, da industrija storitev faksiranja še vedno raste s 15.9% skupno letno stopnjo rasti (CAGR) in da lahko pričakuje porast iz 1,365 milijarde ameriških dolarjev v letu 2013 na 2,795 milijarde $ v letu 2018. Kako to, da je e-faksiranja vedno več?

 

Za glavne prednosti faksiranja pred e-pošto, še posebej pri dokumentih s pravno veljavo, veljajo: (1) verodostojno potrdilo o dostavi, (2) odsotnost filtrov neželene pošte in (3) časovni žig na poslanem dokumentu. Pri vsem naštetem e-pošta ne nudi zadovoljivih rešitev.

 

Pri aFaxu, vodilni storitvi e-faksiranja v Sloveniji, so na prenovljeni spletni strani kot prednosti faksiranja brez faks naprave izpostavili še zlasti (1) možnost prejemanja in pošiljanja faksov kjerkoli in kadarkoli, (2) hiter in pregleden dostop do faksov ter (3) prihranke časa in znižanje stroškov.

Prednosti faksiranja preko e-pošte za uporabnike so predvsem veliki prihranki časa, udobje in enostavnost uporabe, odličen pregled nad faksi ter faksiranje brez uporabe papirja in zdravju škodljivih kartuš. Podjetja pa lahko s prehodom na e-faksiranje povečajo učinkovitost uporabnikov, naredijo faksiranje bolj varno in zasebno, se znebijo stroškov telefonske linije, kartuš, papirja, vzdrževanja faks naprav in arhiviranja faksov, hkrati pa lahko fakse enostavno integrirajo z obstoječimi programskimi rešitvami, CRM-ji, ERP sistemi itd.

Na www.afax.si je sedaj na voljo tudi prenovljen obrazec za pošiljanje brezplačnih faksov s spleta. Na voljo je tudi 30-dnevni brezplačen preizkus storitve.

 
Vir: Računalniške novice št. 8/XXI, 28.4.2016.