aFax

Faksiranje brez faks naprave

Faksi še vedno ostajajo pomemben del poslovne komunikacije. A še pred desetletjem si domala nihče ni predstavljal, da bo tudi faksiranje šlo v ?oblak?.

Faksiranje še vedno ostaja pomemben del komunikacije med podjetji, še zlasti pri dokumentih s pravno veljavo. Za glavni prednosti faksiranja pred e-pošto veljata predvsem verodostojno potrdilo o dostavi in odsotnost filtrov neželene pošte, marsikdaj pa je pomemben tudi časovni žig na poslanem dokumentu.

Zastarele faks naprave so v zadnjih letih začele povsem nadomeščati storitve faksiranja v ?oblaku?, ki omogočajo prejemanje in pošiljanje faksov kar iz programa za e-pošto. Prednosti za uporabnike so predvsem veliki prihranki časa, udobje in enostavnost uporabe, odličen pregled nad faksi ter faksiranje brez uporabe papirja in zdravju škodljivih kartuš. Podjetja pa lahko s prehodom na e-faksiranje povečajo učinkovitost uporabnikov, naredijo faksiranje bolj varno in zasebno, se znebijo stroškov telefonske linije, kartuš, papirja, vzdrževanja faks naprav in arhiviranja faksov, hkrati pa lahko fakse enostavno integrirajo z obstoječimi programskimi rešitvami, CRM-ji, ERP sistemi itd.