aFax

Faksirajte hitreje

Enostavno kot e-pošta: prejemate in pošiljate fakse kar iz svojega programa za e-pošto.

    • Faksiranje kjerkoli in kadarkoli.
    • Odličen pregled nad prejetimi in poslanimi faksi.
    • Brez stroškov telefonske linije, kartuš, papirja in vzdrževanja faks naprave.

Splošna vprašanja

Ali lahko aFax v celoti nadomesti mojo obstoječo faks napravo?

Da. Storitev aFax omogoča tako prejemanje kot tudi pošiljanje faksov preko e-pošte.

Ali lahko obdržim obstoječo faks številko?

Da. To je mogoče izvesti na dva načina: s preusmeritvijo klicev iz vaše obstoječe faks številke na vašo dodeljeno aFax številko ali pa s prenosom faks številke neposredno v aFax sistem.

Ali lahko dobim novo faks številko?

Da. aFax številka ima povsem enak format kot običajna telefonska oz. faks številka. Lahko je iz katerekoli omrežne skupine.

Ali so potrebne kakšne namestitve programske opreme?

Ne, na strani naročnika ni potrebno namestiti nobene dodatne programske opreme. Za prejemanje in pošiljanje faksov lahko preprosto uporabljate obstoječi program za e-pošto, kot ste ga vajeni.

Ali lahko dostopam do faksov preko pametne naprave?

Da, fakse lahko prejemate ali pošiljate iz katerekoli naprave, kjer imate omogočen dostop do e-pošte. Po želji imate lahko omogočeno tudi SMS obveščanje ob prejetih faksih.

Ali prejmem verodostojno potrdilo o dostavi?

Da, verodostojno potrdilo o dostavi prejmete preko e-pošte in ima pravno veljavo.

Ali lahko določimo več uporabnikov faks številke?

Da, določite lahko različne e-poštne naslove prejemnikov in pošiljateljev faksov. Lahko je tudi več pošiljateljev kot prejemnikov in obratno.

Ali lahko pošiljam fakse na več faks številk hkrati?

Da, isto e-poštno sporočilo lahko kot faks pošljete na več faks številk hkrati.

Tehnična vprašanja

Kako izvedem preusmeritev klicev iz obstoječe faks številke?

Preusmeritev klicev iz vaše obstoječe faks številke na vašo aFax številko izvedete na naslednji način. Na vaši faks napravi vtipkajte naslednje znake:
  • Telekom *21*<aFax_številka>#
  • Amis *21*<aFax_številka>#
  • T2 *21<aFax_številka>*#
  • Telemach 72#<aFax_številka>
Primer: za aFax številko 013007700 pri tel. operaterju Telekom vnesete niz *21*013007700#. Lahko pa se obrnete na nas in vam bomo v sodelovanju z vašim tel. operaterjem pomagali vzpostaviti preusmeritev klicev.

Kako izvedem prenos številke?

Po e-pošti ali po telefonu zahtevajte od nas dokumentacijo za prenos številke. Posredovali vam jo bomo preko e-pošte. Vse administrativne zadeve bomo za vas brezplačno uredili mi. Še naprej boste ostali lastniki svoje faks številke, po želji jo lahko kadarkoli prenesete drugam. Prenos številke vam omogoča, da obdržite obstoječo faks številko in se hkrati znebite stroškov telefonske linije, ki jo imate sedaj namenjeno pošiljanju in prejemanju faksov.

Kaj se zgodi, če je linija pri prejemniku zasedena?

V primeru zasedene linije bo sistem avtomatsko še dvakrat poizkusil poslati faks sporočilo še dvakrat v naslednjih 10 minutah. V primeru trajno zasedene linije ste o tem obveščeni.

Kateri tipi priponk so podprti pri pošiljanju faksov?

Podprti so dokumenti vseh običajnih formatov (PDF, Word, Excel, Open office, ...) in slike v najrazličnejših formatih (JPEG, TIF, GIF, PNG, ...).

Kako deluje napredno preusmerjanje faksov?

Omogočamo tudi napredno razporejanje prejetih faksov, namenjeno naprednim uporabnikom. Napredno razporejanje prejetih faksov omogoča, da lahko npr. več komercialistov v podjetju še naprej uporablja isto faks številko, ob tem pa vsak od njih prejme le tiste fakse, ki so namenjeni prav njemu. Za določeno faks številko pošiljatelja lahko vnaprej določite prejemnika. Faks, ki ga prejmete iz te številke, bo posredovan le na e-naslov navedenega uporabnika.