aFax

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Za dodatne informacije o piškotkih in o ukrepih za zaščito svoje zasebnosti na internetu vam priporočamo Vodnik za spletno vedenjsko oglaševanje in spletno zasebnost.

Naši piškotki

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, da bi vam zagotovili čim boljšo uporabniško izkušnjo. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z njihovo uporabo.

Piškotek Google Analytics

Piškotek se uporablja za izdelavo analiz obiskanosti z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Informacije se zbirajo v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani.
Navodila za odklop Google Analytics piškotka

Piškotki družabnega omrežja Facebook

Piškotki družabnega omrežja Facebook omogočajo prikaz gumba “Všeč mi je”. Ob kliku na omenjeni gumb se bodo v vaš brskalnik namestili dodatni piškotki s strani spletnega socialnega omrežja Facebook. Za izdelavo analiz obiskanosti uporabljamo piškotek Facebook Pixel. Na ta način lahko Facebook obisk naše spletne strani poveže s članskimi podatki vašega profila na Facebooku. Več informacij o tem, kako Facebook te podatke uporablja, najdete na Facebookovi strani o varstvu osebnih podatkov. Če ne želite, da bi Facebook usklajeval podatke o prisotnosti na tej spletni strani z vašim profilom na Facebooku, se pred obiskom naše spletne strani odjavite s Facebooka.